Varför fotografier är bästa presenten / Why printed photos make the best gift

(in English below)

 

Nu när vi närmar oss jul kan det vara dags att börja fundera över julklappsidéer. Kanske har inspirationen försvunnit och du vet inte vad du ska ge din älskling, mormor, bror eller vän? Varför inte ge dem något som de kan spara hela livet som ger dem glädje? Så vad är då den ultimata presenten?

Fotografier är det självklara svaret!

Här är några anledningar till varför det är den bästa julklappen:

 

Fotografierna påverkas inte av att din hårddisk slutar att fungera

Vet du hur lång livslängd en extern hårddisk har? Inte lika lång som ett fotografi! Läs om hållbarheten av externa hårddiskar HÄR.

 

Fotografier är lättillgängliga och går att ha på väggen, inramade i olika storlekar

Digitala filer visas i maximalt så stor som skärmen är, vilket inte är speciellt stor. Såvida du inte alltid sitter i soffan och tittar på bilder i tv:n (men vem gör egentligen det?). Fotografierna kan också behållas i italienska vackra fotoalbum vilket gör att bilderna uppskattas mer. Se exempel på dessa HÄR.

 

Känslan av att sitta och hålla i ett fotografi är oslagbart

Att faktiskt kunna känna fotografiet är en helt annan upplevelse än att bara titta på en digital skärm. Det känns helt enkelt mer äkta.

 

Fotografierna försvinner inte för att tekniken inte längre är kompatibel med disketter, cd-skivor, hårddiskar eller usb-minnen

Livslängden för dessa typer av format är så mycket kortare än vad fysiska fotografier har. Efter bara några år riskerar hårddisken att sluta fungera, och tekniken utvecklas hela tiden så vem vet om det faktiskt kommer vara möjligt, och smidigt, att plocka fram digitala filer från usb-minnet om några år? Läs om hur lång hållbarhet dessa typer av förvaringar för bilder kan hålla här.

 

Du blir påmind varje gång du går förbi den där vackra tavlan om vilken fantastisk stund du hade när fotot togs, och du ser själv att du/den du bryr dig om är vacker, speciell och förtjänar att synas i ditt hem

Det är inte bara trevligt att ha tavlor i sitt hem, utan även psykologiskt positivt. Att bli påmind om trevliga minnen, och att se tavlor på sig själv kan ge känslan av att känna sig viktig i en värld som kan få människor att känna sig som bara en i mängden. Det har gjorts studier på att barn som växer upp i hem där det finns bilder på dem känner sig mer betydelsefulla och som en viktig del av familjen.

 

Nu när dessa anledningar har övertygat dig att ge tavlor, album, porträttboxar eller liknande till dina nära och kära så är julen räddad!

Skriv gärna en kommentar och berätta vad du valde att ge bort!

pexels-photo-297648

 


 

5 reasons why printed photographs make the best Christmas gifts

With not too long until Christmas it’s about time to start thinking about those Christmas gifts. Perhaps you’re out of inspiration and don’t know what to give your loved ones? But do not stress, why not give them a gift they can treasure for the rest of their lives? Printed photographs is the answer!

Here are some reasons why printed photographs make the best gift:

 

Printed photos do not rely on your hard drive for access

Do you know how long the life span of an external hard drive is? Not as long as printed photographs! And who knows what happens in a few years when technology has evolved – you might not have easy access anymore. You can read about the life span of external hard drives here.

 

Printed photographs are easily accessible and can be put on your walls in beautiful frames and different sizes

The didigtal files can only be viewed as big as your screen. And that’s not that big. Unless you alwyas look at them in your TV (But who would really do that?). You can also keep your printed photos in beautiful, stylish albums. Like the Italian handmade ones shown here. Or use different frames, suitable for the home. Use large sizes for bigger impact, or a collection of smaller ones.

 

Simply holding a printed portrait is an exceptional feeling

You just can not compare the feeling of holding and touching printed photographs to looking at a digital screen. It’s true, ask anyone.

 

The printed photos will not disappear because of outdated floppy disks, hard drives, or USB-sticks

The life span of devises like these are so much shorter than those of physical prints. Instead, choose printed photographs which can survive for generations. Just look at your grandparent’s photographs! Read about why digital files may not be such a good option here.

 

You will be reminded every day you walk past that gorgeous framed photograph what an amazing moment you had when that was taken, and you’ll see yourself as the beautiful, special person that you are and are deserving of having wall art of yourself in your own home

It’s not only nice to have wall art in your home, it’s psychologically beneficial as well. To be reminded of pleasant memories and to see yourself in a beautiful way can give you the feeling of belonging in a world where you might feel like one among many others. Studies have shown that a child growing up in homes where their photographs are displayed gives them a sense of belonging, which makes them feel like an important part of the family.

 

So now you don’t have to feel stress about those Christmas gifts anymore! Please tell me in the comments what kind of printed photographs you chose for your loved ones this Christmas!

 

pexels-photo-257855

8 reaktioner till “Varför fotografier är bästa presenten / Why printed photos make the best gift

    1. Thank you Deanna! I always end up giving printed photographs as gifts myself, I think it’s simply the best gift you could give!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s