5 anledningar varför fotografier är bästa julklappen

 

Med mindre än en vecka kvar till julafton kan det vara dags att fixa de sista julklapparna. Kanske har inspirationen försvunnit och du vet inte vad du ska ge din älskling, din mormor eller din bror? Varför inte ge dem något som de kan spara hela livet som ger dem glädje? Fotografier är det självklara svaret! Här är några anledningar till varför det är den bästa julklappen du kan ge till de du bryr dig om:

 

pexels-photo-688017

– Fotografierna påverkas inte av att din hårddisk slutar att fungera.

Vet du hur lång livslängd en extern hårddisk har? Inte lika lång som ett fotografi! Läs om hållbarheten av externa hårddiskar HÄR.

 

-Fotografier är lättillgängliga och går att ha på väggen, inramade i olika storlekar.

Digitala filer visas i maximalt så stor som skärmen är, vilket inte är speciellt stor. Såvida du inte alltid sitter i soffan och tittar på bilder i tv:n (men vem gör egentligen det?). Fotografierna kan också behållas i italienska vackra fotoalbum vilket gör att bilderna uppskattas mer. Se exempel på dessa HÄR.

 

-Känslan av att sitta och hålla i ett fotografi är oslagbart.

Att faktiskt kunna känna fotografiet är en helt annan upplevelse än att bara titta på en digital skärm. Det känns helt enkelt mer äkta.

 

pexels-photo-712317

 

-Fotografierna försvinner inte för att tekniken inte längre är kompatibel med disketter, cd-skivor, hårddiskar eller usb-minnen.

Livslängden för dessa typer av format är så mycket kortare än vad fysiska fotografier har. Efter bara några år riskerar hårddisken att sluta fungera, och tekniken utvecklas hela tiden så vem vet om det faktiskt kommer vara möjligt, och smidigt, att plocka fram digitala filer från usb-minnet om några år? Läs om hur lång hållbarhet dessa typer av förvaringar för bilder kan hålla här.

 

-Du blir påmind varje gång du går förbi den där vackra tavlan om vilken fantastisk stund du hade när fotot togs, och du ser själv att du är vacker, speciell och förtjänar att synas i ditt hem.

Det är inte bara trevligt att ha tavlor i sitt hem, utan även psykologiskt positivt. Att bli påmind om trevliga minnen, och att se tavlor på sig själv kan ge känslan av att känna sig viktig i en värld som kan få människor att känna sig som bara en i mängden. Det har gjorts studier på att barn som växer upp i hem där det finns bilder på dem känner sig mer betydelsefulla och som en viktig del av familjen.

 

Nu när dessa anledningar har övertygat dig att ge tavlor, album, porträttboxar eller liknande till dina nära och kära så är julen räddad! Skriv gärna en kommentar och berätta vad du valde att ge bort!

 

pexels-photo-297648

 

5 reasons why printed photographs make the best Christmas gifts

 

With less than a week until Christmas it’s time to get those last Christmas gifts. Perhaps you’re out of inspiration and don’t know what to give your loved ones? But do not stress, why not give them a gift they can treasure for the rest of their lives? Printed photographs are the simple answer! Here are some reasons why printed photographs make the best gift:

 

-Printed photos do not rely on your hard drive for access.

Do you know how long the life span of an external hard drive is? Not as long as printed photographs! And who knows what happens in a few years when technology has evolved – you might not have easy access anymore. You can read about the life span of external hard drives here.

 

-Printed photographs are easily accessible and can be put on your walls in beautiful frames and different sizes.

The didigtal files can only be viewed as big as your screen. And that’s not that big. Unless you alwyas look at them in your TV (But who would really do that?). You can also keep your printed photos in beautiful, stylish albums. Like the Italian handmade ones shown here.

 

-Just sitting and holding a printed portrait is an exceptional feeling.

You simply can not compare the feeling of holding and touching printed photographs to looking at a digital screen.

 

-The printed photos will not disappear because of outdated floppy disks, hard drives, or USB-sticks.

The life span of devises like these are so much shorter than those of physical prints. Instead, choose printed photographs which can survive for generations. Just look at your grandparent’s photographs! Read about why digital files may not be such a good option here.

 

-You will be reminded every day you walk past that gorgeous framed photograph what an amazing moment you had when that was taken, and you’ll see yourself as the beautiful, special person that you are and are deserving of having wall art of yourself in your own home.

It’s not only nice to have wall art in your home, it’s psychological beneficial as well. To be reminded of pleasant memories and to see yourself in a beautiful way can give the feeling of belonging in a world where you might feel like one among many others. Studies have shown that children growing up in homes where their photographs are displayed give them a sense of belonging and feeling like an important part of the family.

 

So now you don’t have to stress about those Christmas gifts! Please tell me in the comments what kind of printed photographs you chose for your loved ones this Christmas!

 

pexels-photo-257855

2 reaktioner till “5 anledningar varför fotografier är bästa julklappen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s